perjantai 30. kesäkuuta 2017

Jakob Wegelius: Merten gorilla (Wsoy, 2017. 646 s.)

Jakob Wegeliuksen Merten gorilla on lumoava seikkailukirja, joka imaisee mukaansa ja sopii monen ikäisille lukijoille.

Kirjan päähenkilö on gorilla, Sally Jones, joka toimii koneenkäyttäjänä Hudson Queen -nimisellä rahtilaivalla. Sally Jonesin pomo on suomalainen kapteeni Henry Koskela. Kun Koskela vangitaan Portugalissa syyttömänä Alphonse Morron murhasta, joutuu Sally Jones selvittelemään varsin mutkikkaita kuvioita. Portugalissa Sally Jones ystävystyy fadolaulaja Ana Molinan sekä Signor Firardon kanssa. Hän päätyy monenlaisiin seikkailuihin päästäkseen selville totuudesta ja välillä ollaan Intiassa asti.

”Sade ropisi ikkunaan. Kamiinasta kuului palavan puun sihinä. Ennen nukahtamistani ajattelin, että olisin varmaan vielä paikalla seuraavana päivänä, kun Ana tulisi kotiin töistä. Silloin hän ehkä laulaisi minulle. Sen hän oli kokonaan unohtanut tänään.” s. 95

Kirjassa kuvataan hienosti ystävyyttä. Kirja on välillä hieman surumielinen ja haikea, mutta tarina on kuitenkin toiveikas. Kirjan kieli on kaunista ja helppolukuista, tarina soljuu eteenpäin. Kirjan upeasta mustavalkokuvituksesta vastaa kirjailija itse. Jo kirjan sisäkansien kartat johdattavat hienosti upeaan vanhanajan seikkailuun, jossa älykäs Sally Jones kanssamme kulkee!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti