maanantai 29. toukokuuta 2017

Pirkko Saisio: Spuuki Spaidermän ja raju nonna (Siltala, 2017. 193 s.)

Pirkko Saision kirja Spuuki Spaidermän ja raju nonna on ihana, ihana pieni kirja! Kirjassa Saisio kertoo yhteisistä hetkistään tyttärenpoikansa kanssa päiväkirjamuotoisesti. Aina välissä on tyttärenpojan piirtämiä värikkäitä kuvia. Kirja alkaa siitä, kun Spuuki Spaidermän syntyy ja Saisio pohtii nimeä itselleen isoäitinä sekä elämänkumppanilleen toisena isoäitinä. He päätyvät nonnaksi ja Rekkariksi.

Saisio kertoo yhteisistä vuoropuheluista ja lapsenlapsen kanssa vietetystä ajasta hyvin hauskalla tavalla. Lukiessa voi välillä hihitellä ääneen, mutta välillä myös liikuttua. Kirja on avoin ja kuvastaa hyvin lämminhenkistä suhdetta eri sukupolvien välillä. Yhteisistä pitkistäkin ajoista nautitaan kovasti. Kun ei olla yhdessä, lapsenlapsi on kuitenkin mielessä ja hän on tärkeä osa nonnan elämää. Kirjan edetessä myös pieni lapsenlapsi kasvaa ja muuttuu isommaksi, kuusivuotiaaksi.

Kirjan luettuasi saat tietää esimerkiksi, miten ollaan koko päivä tänässä tai kuka on Suomen suurin viheltäjä J Kirjaa voi lämpimästi suositella kaikille, joilla on jonkinlaista kosketuspintaa lapsiin tai jotka ovat joskus itse olleet lapsia.



Hauska tämä kansi. Ei heti tule raju nonna mieleen. Vaan lempeä :)







Ei kommentteja:

Lähetä kommentti