torstai 28. syyskuuta 2017

Sanna Isto ja Eppu Nuotio: Typy ja muriseva mörkö (Bazar, 2016. 41 s.)

Isto: Typy ja muriseva mörkö
Sanna Iston ja Eppu Nuotion kirja Typy ja muriseva mörkö on toinen pienestä Typystä kertova kuvakirja. Aiemmin sarjaan on ilmestynyt jouluaiheinen kirja Typy ja topakka tonttu. Syksyllä 2017 sarjaan ilmestyy kolmas osa Typy ja kelju keiju. Kirjat voi lukea hyvin myös itsenäisinä osina.

Typy ja muriseva mörkö on kesäinen kirja pienestä tytöstä, joka kesälomailee perheensä kanssa vanhassa huvilassa meren rannalla. Kaikille löytyy sopiva huone, johon asettua. Talo on ihana! Kuitenkin kaikki alkaa näyttää toisenlaiselta, kun on aika mennä nukkumaan. Illalla Typy on varma, että talossa asustaa myös mörkö. Todisteita möröstä löytyy myös päiväsaikaan; kuka muu söisi Typyn värikyniä? Tai murisisi kaapissa?

Löytyykö mörköä perusteellisessa mörkötarkastuksessa? Ja kuka lopulta pelkää ja ketä? Saadaanko pelot karistettua ja löytyykö huvilasta kaikille sopiva nukkumispaikka?

Typy ja muriseva mörkö on ihana kertomus kesästä, peloista ja pelkojen voittamisesta. Nukkumaanmenoaika aiheuttaa pelkoja monille pienille ihmisille. Yhteisellä iltasadulla voi osaltaan auttaa pientä unohtamaan pelot ja nukahtamaan turvalliseen uneen. Ehkä Typy ja muriseva mörkö ei ole soveliain kirja iltasaduksi, ainakaan niille lapsille, joilla on vaikeuksia nukkumaanmenon kanssa. Mutta päivällä sen uskaltaa varmasti hyvinkin yhdessä lukea, kirja toimii myös hyvänä keskustelunavauksena lapsen kanssa.

Sari Airolan kuvitus sopii kirjaan todella hyvin. Huvila ja sen kesäasukkaat heräävät eloon hurmaavan herkullisissa kuvissa. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti