tiistai 29. marraskuuta 2016

Jack Thorne: Harry Potter ja kirottu lapsi osat yksi ja kaksi (Tammi, 2016. 440 s.)

Olin kovasti odottanut tätä uutta Harry Potteria. Olikin hauskaa palata Potterien maailmaan, pääsi ikäänkuin tapaamaan vanhoja tuttuja pitkästä aikaa. Tosin huomasin, että olen unohtanut valtavasti siitä, mitä aiemmissa osissa oikeastaan tapahtuikaan.
Kirja oli tietenkin kovin erilainen verrattuna muihin Pottereihin, koska se on kirjoitettu näytelmämuotoon. Tarinaa lukiessa mietinkin, että kuinkahan hyvin olisin pysynyt näytelmää katsoessani mukana :) Toisaalta on kivaa, että Potter-fanit tutustuvat näytelmämuotoiseen tekstiin ainakin tämän yhden teoksen verran :D

Näytelmän tarina perustuu ajankääntäjän käyttöön eli siihen ajatukseen, miten asiat ovat nykyisin, jos jokin pienikin yksityiskohta muuttuu menneessä. Harry Potter ja hänen ystävänsä ovat kasvaneet aikuisiksi, monet ovat myös menneet naimisiin ja saaneet lapsia. Harry on naimisissa Ginnyn kanssa ja heillä on kolme lasta. Suhde nuorimmaiseen lapseen ei ole aivan mutkaton ja he selvittelevät välejään tarinan edetessä. Tärkeänä teemana tässäkin Potterissa oli ystävyyden voima, sen merkitys, että vaikeuksista selvitään yhdessä eteenpäin.

Nautin tarinasta. Oli hauskaa kohdata aikuinen Harry Potter. Voi kun olisi aikaa palata myös vanhempiin Potter-kirjoihin ja nauttia tästä mahtavasta taikamaailmasta. Mukavaa olisi myös kuulla, mitä nuoret Harry Potter-fanit tästä tarinasta pitivät.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti