torstai 17. marraskuuta 2016

Tittamari Marttinen: Emeliina ja laulavan koiran tapaus (Lasten keskus, 2016. 144 s.)

Tittamari Marttisen kirja Emeliina ja laulavan koiran tapaus kertoo nuoresta tytöstä, joka huomaa omaavansa taikavoimia. Minna-mummo on tärkeä henkilö Emeliinan elämässä.

"Minä olen Emeliina, ja Minna on yksi parhaista kavereistani. Vaikka hän on minua kuusikymmentä vuotta vanhempi, hän on joskus minua lapsellisempi. Minusta se on vain hauskaa." s. 10

Kirja kertoo Emeliinan ja hänen ystävänsä Antin elämästä muutaman päivän ajalta. Kerran puistosta löytyy punatukkainen ja hieman ujo tyttö, Ronja. Ronja tulee samaan kouluun ja lapset ystävystyvät. Tärkeä henkilö tarinassa on myös Ronjan sekarotuinen koira, Teppo, sekä Kultasen eläinkaupan omistaja, Kaapo.

Tittamari Marttisen kirjojen parhainta antia on onnistunut arjen kuvaus. Lasten elämästä on osattu kertoa sen iloineen ja suruineen. Kirjassa kerrotaan hienosti ystävyyden merkityksestä. Kirjan on kuvittanut Lotta Kauppi, jonka iloiset värikuvat sopivat erinomaisesti tähän muutenkin iloiseen lastenkirjaan. Tarina on melko pitkä, joten pienimmät lukijat voivat nauttia siitä enemmän yhdessä ääneenluettuna.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti