perjantai 4. marraskuuta 2016

Tatu ja Patu nyt myös valkokankaalla

Viime viikon lauantaina minulla oli onni viettää koko päivä Helsingin kirjamessujen ihmeellisessä maailmassa. Tapasin siellä myös ihanan pariskunnan, nimittäin Aino Havukaisen ja Sami Toivosen. Pariskunta on tehnyt yhdessä jo useita kuvakirjoja, jossa seikkailevat mainiot tyypit: Tatu ja Patu Outolasta.



Kirjat ovat hauskoja ja niiden kuvitukset ovat upeita! Ja nyt kotimaista lastenkultturia harrastavien onneksi Tatun ja Patun ihmeellinen joulu-kirjan pohjalta ilmestyi mahtava elokuva Kanelia kainaloon, Tatu ja Patu. Toki tarinaa oli muutettu kirjaversiosta. Kävin katsomassa elokuvan 9-vuotiaan poikani kanssa ja viihdyimme. Elokuva sekä nauratti että liikutti. Mukavaa, kun tällaisia loistavia elokuvia tehdään Suomessa ja toivon todella, että elokuvan kautta yhä uudet lukijat löytävät Tatu ja Patu kirjoja.

Tatu ja Patu kirjoja voi suositella kaikille, jotka haluavat miettiä maailman menoa.Tai niille, jotka tahtovat ihmetellä kummallisuuksia, joita elämä tuo eteen! Ja ensi vuonna jokaisen suomalaisen kansalaisvelvollisuus lienee sivistää itseään ja lukea vuonna 2007 Finlandia Junior palkinnon voittanut Tatun ja Patun Suomi. Kukahan palkinnon voittaa tämän vuoden hienoista ehdokkaista?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti